Üdvözöljük weboldalunkon

Naki Mezőgazdasági Zrt.

A Naki Mezőgazdasági Zrt. 1962-ben - még a jogelőd Dózsa Mezőgazdasági Termelőszövetkezetként - alakult meg és napjainkig az egyik meghatározó szereplője a tolna megyei agráriumnak. A tulajdonosi kör az elmúlt közel 50 év alatt nem sokat változott, annak egy része máig aktív dolgozóként vállal szerepet a Cég munkájában, sikereiben.

 A megalakulást követően nagyságrendileg 2500 hektáron folyt a gazdálkodás ide értve az akkori halastavakat, legelőket, erdőket és egyéb földterületeket. Az alaptevékenység három üzletágra Növénytermesztésre, Álltenyésztésre és a Műszaki főágazatra épült. A dolgozói létszám átlagosan száztíz-százhúsz fő volt. Minden más hasonló volt a kor és a „közöspiac” egyéb gazdálkodó szereplőihez, termelőszövetkezeteihez.

A Cég, a rendszerváltást követően az 1992-es szövetkezeti törvénynek megfelelően – mely gyakorlatilag a Termelőszövetkezetek Szövetkezetté alakulását rögzítette – Naki Mezőgazdasági Termelő, Szolgáltató és Kereskedő Szövetkezetként, röviden Naki Szövetkezetként működött. A szövetkezetté alakulást megelőzően egy mindenki által elfogadott szempontrendszer alapján nevesítésre kerültek a tulajdonrészek, azaz megvalósult a termelőszövetkezeti vagyon-felosztás. Ez időszakban újra kellett értelmezni a piac fogalmát és elkezdeni egy olyan tanulási és fejlődési folyamatot, mely megfelel a kor elvárásainak, s a jövőbe tekint. Ennek szükségszerű következménye volt az ágazati konszolidáció, melynek eredményeként a Műszaki, a Növénytermesztési főágazatba tagolódott. Továbbá a szabad piaci mechanizmusok következtében megvalósult a termék portfolió racionalizálása, így megszűnt például a tápgyártás, tápértékesítés, kiskereskedelmi tevékenység.

Hírek, aktualitások

Megújult honlapunk!

2008.12.04
Örömmel üdvözöljük Önt új honlapunkon, amelyet a mai kor elvárásainak megfelelően igyekesztünk kialakítani. A modern külső mellett, cégünkről számos hasznos információ áll látógatóink rendelkezésére.

Új képek a galériában!

2008.12.04
Galériánkba újabb képek kerültek feltöltésre.

Beruházások

EMVA támogatásaiból megvalósuló beruházások

Jelenleg az EMVA támogatásaiból megvalósuló beruházások folynak.. A program nagyságrendileg 10 év alatt 1500 milliárd forintnyi beruházással támogatja a honi agrárium hatékonyságát.

Beruházásaink jelenlegi állapota

Itt kaphatnak információkat weboldalunk látógatói jelenleg zajlodó beruházásaink aktuális állapotáról.

Galéria


   
Naki Mezőgazdasági Zrt.
7215 Nak, Nosztány 1
Tel.: +36 (74) 485 - 103; +36 (74) 485 - 210; +36 (74) 585 - 011
Web: http://www.nakimgrt.hu
E-Mail: kozpont@nakimgrt.hu

Copyright (c) 2013. Minden jog fenntartva. Jogi nyilatkozat.