Üdvözöljük weboldalunkon

Alaptevékenységek, főágazatok

A Cég bevétele két főágazat által megtermelt árualapokra épül.  A növénytermesztés által előállított termékek a termesztett növény kultúrák, az álltenyésztés terméke a hízó sertés. A Növénytermesztési főágazat által megtermelt árualapok egy részét az Állattenyésztés feldogozza, gyakorlatilag hízó sertés megeszi a takarmányt. Jelenleg ennél magasabb feldolgozási szint nem működik a Cégen belül és a közlejövőben nem is tervezett a magasabb szintű feldolgozói tevékenység.

A gazdálkodáshoz rendelkezésre álló földterület nagyságrendileg kétezer hektár, ennek nagy része nagyüzemi szántó. A termesztett növények összetétele a vetésterv alapján kerül meghatározásra. Ezt alapvetően a termőhelyi adottságok és az azokhoz illő növénykultúrák és természetesen a piaci igények határozzák meg. Fontos szempontok továbbá, hogy az adott növénypopulációkból a Cég termelési színvonalán, melyiknél a legeredményesebb a termelés és az, hogy a társágazat igényei kielégítésre kerüljenek. Jelen pillanatban kalászos (őszi árpa és búza) és kapás (kukorica, napraforgó) kultúrák termesztése folyik. A Növénytermesztési főágazat részeként működő Műszaki ágazat szolgálja ki az alaptevékenységek működtetéséhez szükséges betakarítási, karbantartási, üzemeltetői és egyéb műszaki feladatokat. A Növénytermesztési főágazat egyébiránt ellát bizonyos szolgáltatásokat is elsődlegesen a termőföld művelésével kapcsolatosan, de ennek mértéke a Cég egészét tekintve nem meghatározó mértékű.

A rendelkezésre álló piaci feltételek erőteljesebben propagálják a növénytermesztést, az álltenyésztéssel szemben. Ez utóbbi jelenleg nem profitábilis, ennek okán és a helyi adottságok - például az álltenyésztés könyvszerinti értéke a cég vagyonához képest illetve az ágazatban dolgozók egzisztenciája - következményeként az egyetlen előremutató irány az álltenyésztés hatékonyságának növelése. Mindez természetesen beruházásokkal valósítható meg, ami egyfajta vagyonnövekedéssel is jár. Jelenleg a főágazat termelékenysége 700 koca, 16-17 ezer hízó. A jelenlegi beruházásának, korszerűsítésének köszönhetően egy 1000 kocás és 23-24 ezer hízó kibocsátására alkalmas komplex sertéságazat valósulhat meg.  Ez alapvetően a rendelkezésre álló erőforrások és egyéb adottságok kihasználására épül, tehát ez egy hatékonyság növelő és munkahelymegtartó beruházás.

Hírek, aktualitások

Megújult honlapunk!

2008.12.04
Örömmel üdvözöljük Önt új honlapunkon, amelyet a mai kor elvárásainak megfelelően igyekesztünk kialakítani. A modern külső mellett, cégünkről számos hasznos információ áll látógatóink rendelkezésére.

Új képek a galériában!

2008.12.04
Galériánkba újabb képek kerültek feltöltésre.

Beruházások

EMVA támogatásaiból megvalósuló beruházások

Jelenleg az EMVA támogatásaiból megvalósuló beruházások folynak.. A program nagyságrendileg 10 év alatt 1500 milliárd forintnyi beruházással támogatja a honi agrárium hatékonyságát.

Beruházásaink jelenlegi állapota

Itt kaphatnak információkat weboldalunk látógatói jelenleg zajlodó beruházásaink aktuális állapotáról.

Galéria


   
Naki Mezőgazdasági Zrt.
7215 Nak, Nosztány 1
Tel.: +36 (74) 485 - 103; +36 (74) 485 - 210; +36 (74) 585 - 011
Web: http://www.nakimgrt.hu
E-Mail: kozpont@nakimgrt.hu

Copyright (c) 2013. Minden jog fenntartva. Jogi nyilatkozat.